Konyhai trükkök

A konyhai trükkök bárhová jól jönnek, még egy legénylakás konyhájában sem könnyű rendet tartani, hát még egy folyton nyüzsgő nagy családéban! Néhány új szokás vagy egy kis átalakítás segítségével azonban maradandóvá teheted a rendet, és könnyebben kezelheted a szokott felfordulást!

  1. A polcokat oszd fel részekre, és használj evőeszköztartót. Minél kisebb és testre szabottabb egy-egy tároló, annál valószínűbb, hogy a megfelelő helyen találod majd a dolgokat. Egyes konyhabútorok állítható szetteket készítenek a tányérok, tepsik szortírozásához – ha teheted, vásárláskor válassz ilyet!
  2. Legyen elég konnektorod a konyhában! Így elkerülheted, hogy egy kupacban legyen az összes háztartási gép.
  3. Csak a rendszeresen használt eszközöket tartsd elől. Akármilyen ügyes is egy-egy eszköz, tedd el, ha éppen nincs rá szükséged.
  4. A beépített konyhabútor belesimul a helyiségbe, ráadásul modernséget kölcsönöz a helyiségnek, és a legnagyobb tárhelyet biztosítja az edényeidnek. Az áramvonalas konyhához a mágnessel záródó konyhabútorok illenek – nem árt, ha praktikum mellett ilyen esztétikai részletekre is ügyelsz
  5. Úgy tárold a dolgokat, hogy a nehezebb tárgyak, pl. a serpenyők elől legyenek, ne kelljen a szekrény mélyén keresgélni őket. A munkapad közelében lévő mély fiókok megkímélnek a gyakori hajolgatástól.