Paszternák krémleves kéksajttal recept
Hozzávalók:
- 1 kis fej salotta hagyma (vagy sonka lilahagyma)
- 0,5 kg paszternák
- 3 alma (idared)
- 1 l zöldségleves
- só
- fehérbors
- 50 g gorgonzola
- kevés citromlé
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés olívaolajon megfuttatom, majd hozzáadom a megtisztított, kockára vágott paszternákot, és az almát, sózom, meghintem fehérborssal. Felengedem a zöldséglével. Fedő alatt kb. 40 perc alatt puhára főzöm. Belemorzsolom a gorgonzolát és botmixerrel pürésítem. Egy szitán átpaszírozom, pár csepp citromlével ízesítem.
Tálaláskor jó minőségű olívaolajat csepegtetek a tetejére és paszternák chipset adok mellé. Ehhez egy szép paszternákot megtisztítok, zöldséghámozóval vékony szeleteket vágok belőle, majd bő, forró olajban ropogósra sütöm.