Paszternák krémleves kéksajttal recept

Hozzávalók:

  • 1 kis fej salotta hagyma (vagy sonka lilahagyma)
  • 0,5 kg paszternák
  • 3 alma (idared)
  • 1 l zöldségleves
  • fehérbors
  • 50 g gorgonzola
  • kevés citromlé

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát kevés olívaolajon megfuttatom, majd hozzáadom a megtisztított, kockára vágott paszternákot, és az almát, sózom, meghintem fehérborssal. Felengedem a zöldséglével. Fedő alatt kb. 40 perc alatt puhára főzöm. Belemorzsolom a gorgonzolát és botmixerrel pürésítem. Egy szitán átpaszírozom, pár csepp citromlével ízesítem.

Tálaláskor jó minőségű olívaolajat csepegtetek a tetejére és paszternák chipset adok mellé. Ehhez egy szép paszternákot megtisztítok, zöldséghámozóval vékony szeleteket vágok belőle, majd bő, forró olajban ropogósra sütöm.

Kapcsolódó cikkek