Gluténmentes juharszirupos almatorta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 135 gramm mandulaliszt
- 90 gramm zabliszt
- ¼ teáskanál só
- ¼ csésze olvasztott vaj vagy kókuszolaj
- 3 evőkanál juharszirup
Az almatöltelékhez:
- 1 ¼ Granny Smith vagy Honeycrisp alma
- 3 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál citromlé
- ¼ teáskanál őrölt fahéj + az almatorta megszórásához
Melegítsük elő a sütőt 180°C-re, zsírosítsuk be a kb. 23 centis tortaformát. Egy közepes méretű edényben keverjük össze a sót és a mandula- és zablisztet, majd szitáljuk bele a vajat és a juharszirupot addig, amíg a tészta elég folyékony nem lesz. Végül öntsük a masszát a tortaformába és egyengessük el.