Gluténmentes juharszirupos almatorta recept

Hozzávalók:

A tésztához:

  1. 135 gramm mandulaliszt
  2. 90 gramm zabliszt
  3. ¼ teáskanál só
  4. ¼ csésze olvasztott vaj vagy kókuszolaj
  5. 3 evőkanál juharszirup

Az almatöltelékhez:

  1. 1 ¼ Granny Smith vagy Honeycrisp alma
  2. 3 evőkanál juharszirup
  3. 1 evőkanál citromlé
  4. ¼ teáskanál őrölt fahéj + az almatorta megszórásához

Melegítsük elő a sütőt 180°C-re, zsírosítsuk be a kb. 23 centis tortaformát. Egy közepes méretű edényben keverjük össze a sót és a mandula- és zablisztet, majd szitáljuk bele a vajat és a juharszirupot addig, amíg a tészta elég folyékony nem lesz. Végül öntsük a masszát a tortaformába és egyengessük el.

Vissza a gluténmentes ételekhez