Zabpelyhes, mazsolás keksz recept
Hozzávalók:
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 pohár zabpehely
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csésze mazsola
- 2 evőkanál kókuszolaj (vagy más egészséges olajat, például sáfrány)
- 3 tojásfehérje
- 2 teáskanál tiszta vanília kivonat
- 1/2 csésze méz
Elkészítés
Egy nagy keverőedényben összekeverjük az összes száraz összetevőt. Közepes keverőedényben elkeverjük a nedves összetevőket. Majd öntsük össze a kettőt, és jól keverjük el egy fakanállal. Osszuk 16 részre a kapott tésztát és formáljunk kekszeket belőle, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 350 C°-on 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz és készen is van a zabpelyhes, mazsolás keksz.
Megjegyzés: Ha a sütemények sütés után keménynek tűnnek, egyszerűen csomagoljuk őket egy éjszakára egy műanyag zacskóba, és reggel megpuhulnak.