Tudtátok, hogy a Hokkaidót vagy más néven a japán sütőtököt az egyik legfinomabb sütőtök féleként tartják számon? Hoztunk nektek egy szuper receptet, reméljük nektek is elnyeri tetszéseteket!
Hozzávalók a csőben sült Hokkaidohoz:
(6 adag)
1 Hokkaido tök (kb. 1,2 kg)
3 gerezd fokhagyma
150 ml olívaolaj
3 TK fűszerkömény
2 TK paprikapor
2 TK aprított majoranna
1 EK sárga curry paszta
Elkészítés:
Mindenek előtt alaposan tisztítsuk meg a Hokkaidot, mivel a héjában sütjük, ami fogyasztható. Ezután távolítsuk el a szárát és hosszában vágjuk ketté, majd a magvakat is távolítsuk el, és vágjuk fel 2-3 cm vastag szeletekre, majd sózzuk meg.
A fokhagymát felaprítjuk és 150 ml olívaolajban a többi hozzávalóval elkeverjük.
Locsoljuk meg a Hokkaidót a páccal egy ehhez megfelelő edényben. Figyeljünk arra, hogy a pác a Hokkaido minden részét elérje. A még intenzívebb ízélmény érdekében hűtőben egy éjszakát pácoljuk, ha idő szűkében vagyunk ezt elhagyhatjuk, ebben az esetben fél órát hagyjuk állni a pácban.
A Hokkaidót egy sütésre alkalmas edénybe tesszük és 25 percig sütjük a 200 fokra előmelegített sütőben.
Tipp: Készítsünk a csőben sült Hokkaidóhoz egy finom joghurtos-mentás mártást!
Hozzávalók a mártáshoz:
bors és só,
olívaolaj
joghurt
friss menta