Tudtátok, hogy a Hokkaidót vagy más néven a japán sütőtököt az egyik legfinomabb sütőtök féleként tartják számon? Hoztunk nektek egy szuper receptet, reméljük nektek is elnyeri tetszéseteket!

Hozzávalók a csőben sült Hokkaidohoz:

(6 adag)

1 Hokkaido tök (kb. 1,2 kg)

3 gerezd fokhagyma

150 ml olívaolaj

3 TK fűszerkömény

2 TK paprikapor

2 TK aprított majoranna

1 EK sárga curry paszta

 

Elkészítés:

Mindenek előtt alaposan tisztítsuk meg a Hokkaidot, mivel a héjában sütjük, ami fogyasztható. Ezután távolítsuk el a szárát és hosszában vágjuk ketté, majd a magvakat is távolítsuk el,  és vágjuk fel 2-3 cm vastag szeletekre, majd sózzuk meg.

A fokhagymát felaprítjuk és 150 ml olívaolajban a többi hozzávalóval elkeverjük.

Locsoljuk meg a Hokkaidót a páccal egy ehhez megfelelő edényben. Figyeljünk arra, hogy a pác a Hokkaido minden részét elérje. A még intenzívebb ízélmény érdekében hűtőben egy éjszakát pácoljuk, ha idő szűkében vagyunk ezt elhagyhatjuk, ebben az esetben fél órát hagyjuk állni a pácban.

A Hokkaidót egy sütésre alkalmas edénybe tesszük és 25 percig sütjük a 200 fokra előmelegített sütőben.

Tipp: Készítsünk a csőben sült Hokkaidóhoz egy finom joghurtos-mentás mártást!

Hozzávalók a mártáshoz:

bors és só,

olívaolaj

joghurt

friss menta