Maradandó éttermi élményeinkből már ismerős lehet, a gőzsütő áldásos hatása az elfogyasztott ételeken. De kevesen találkozhattak még otthonaikban ezzel az új, és innovatív konyhai nagygéppel. Ahhoz hogy házi fogásaink is szaftosabbak, zamatosabbak legyenek, nem kell más titkos összetevő mint a gőz. 

Működésük a hagyományos sütőkéhez hasonlítható, azzal a különbséggel hogy minden főfogás és desszert egyaránt 20 fokkal alacsonyabb hőfokon készül el. Ezzel az apró trükkel megőrizhető az ételek íze, és még a vitamintartalmuk is közel az eredeti marad. Az egészséges életmód fő alkotóelemei a zöldségek, a rizs és a hal, ezeket 100%-os gőzöléssel készthetjük el. Ami a húsokat és a tésztákat illeti, ezek is mind megőrzik eredeti zamatukat a gőzsütő hatásának köszönhetően. 

A sütők víztartállyal rendelkeznek, melyet csapvízzel könnyen feltölthetünk majd az arra kijelölt helyen rögzíthetünk. A sütés közben ebből pára keletkezik, és ennek hatására készül el a kívánt fogás. Az ételek sütése után sem kell aggódni, hiszen a gőz hatására nem égnek, ragadnak le az ételmaradékok, így takarítási időt is megspóroljuk magunknak. A forgalomba megtalálható sütők nagytöbbsége ráadásul A, vagyis a legjobb energiaosztályba tartozik, így akár az egészséges és élménydúsabb táplálkozás mellett, még a áramfogyasztásunkat és ezzel a kiadásainkat is csökkenthetjük.