Nyakunkon az ősz, a szőlő szezonja. Ezért egy egyszerű, de különleges őszi receptet ajánlunk nektek! A szőlős boros sültcsirke könnyű, de tápláló és mennyei íze van.

 

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 3-4 fürt szőlő
  • 2-3 dl fehérbor
  • szárnyas fűszerkeverék
  • só, bors                    

 

Elkészítése:

A csirkét megmossuk, bekenjük a puha vajjal, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy tepsi aljába helyezzük a megmosott szőlőfürtöket, majd ráhelyezzük a befűszerezett csirkét. Aláöntünk 1dl bort, és fél dl vizet (a csirke belsejébe rakhatunk 1-2 rozmaringágat, melytől isteni illata és íze lesz a sültünknek). Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Sülés közben a maradék borral meg locsolgatjuk. Majd az alufóliát levéve 200 fokon ropogósra sütjük. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.