Ha azt szeretnénk, hogy egy nagyon gyors, nagyon egyszerű desszert készüljön, amely történetesen ízvilágilag is a kedvencek közé kerülhet, ne keressünk tovább. Ez a leveles tésztából készült almás desszert az egész család kedvence lesz. 

Hozzávalók (8-12 főre): 

  • 1 csomag leveles tésztalap, mindegyik félbevágva vagy harmadára vágva 
  • 3 alma, magozott, felezett, és nagyon vékonyan szeletelve
  • 85 g barna cukor
  • 1 csipet só
  • porcukor, karamellmártás és/vagy tejszínhab, tálaláshoz, opcionális

Elkészítés: 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Helyezzük a leveles tészta téglalapokat két tepsire, amelyeket előtte olíva olajjal permetezzünk. Adjunk hozzá cukrot és sót az almához. Keverjük össze. Hagyjuk állni néhány percig.

Rendezzük el az almaszeleteket a tészta téglalapokon egyenes vonalban, egymást átfedve. Süssük 18-20 percig, vagy amíg a tészta puffadt és aranybarna nem lesz.

Vehetjük is ki a serpenyőből, és helyezzük egy tálalótálra. Tálaljuk sima, karamell feltéttel, tejszínhabbal, és / vagy egy kis porcukor szórással.