Ha azt szeretnénk, hogy egy nagyon gyors, nagyon egyszerű desszert készüljön, amely történetesen ízvilágilag is a kedvencek közé kerülhet, ne keressünk tovább. Ez a leveles tésztából készült almás desszert az egész család kedvence lesz.
Hozzávalók (8-12 főre):
- 1 csomag leveles tésztalap, mindegyik félbevágva vagy harmadára vágva
- 3 alma, magozott, felezett, és nagyon vékonyan szeletelve
- 85 g barna cukor
- 1 csipet só
- porcukor, karamellmártás és/vagy tejszínhab, tálaláshoz, opcionális
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Helyezzük a leveles tészta téglalapokat két tepsire, amelyeket előtte olíva olajjal permetezzünk. Adjunk hozzá cukrot és sót az almához. Keverjük össze. Hagyjuk állni néhány percig.
Rendezzük el az almaszeleteket a tészta téglalapokon egyenes vonalban, egymást átfedve. Süssük 18-20 percig, vagy amíg a tészta puffadt és aranybarna nem lesz.
Vehetjük is ki a serpenyőből, és helyezzük egy tálalótálra. Tálaljuk sima, karamell feltéttel, tejszínhabbal, és / vagy egy kis porcukor szórással.