Imádjuk a lazacot: Isteni íze mellett a bársonyos bőr, az egészséges szív illetve érrendszer és a fogyókúra örök barátja is. A Görög konyha iránt is hasonló a lelkesedésünk. Így nem is kell több okot keresnünk, hogy párosítsuk az isteni lazacot és a görög ízeket: a fetát, az olívabogyót és a friss zöldségeket.

Hozzávalók:

  • 2 szelet 170 grammos lazacfilé
  • 1 bögre felszeletelt lila hagyma
  • 2 kisebb paradicsom, negyedekre vágva
  • 3/4 bögre felaprított kaliforniai paprika
  • 1 citrom – a fele szeletelve, a fele negyedekre vágva
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1/4 tk. só és egy csipet az ízesítéshez
  • 1/2 tk. oregánó és egy kicsi a tálaláshoz
  • 2 ág friss rozmaring
  • 1/4 bögre magozott kalamata olívabogyó
  • 1/4 bögre morzsolt fetasajt

 

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
  2. Egy tálban keverd össze a hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a citromszeleteket, az olívaolajat, a sót, az oregánót és a rozmaringot. Szórd egy sütőpapírral borított tepsire.
  3. Tedd be a zöldségeket 5 percre a sütőbe. Ezután tedd rá a lazacot, szórd meg sóval és oregánóval. Szórd mellé az olívabogyókat is, majd tedd vissza a sütőbe körülbelül 15 percre, amíg a lazac megsül.
  4. Ha megsült, locsolj rá citromlevet, és szórd meg bőségesen fetasajttal. Jó étvágyat!