Hogyan tehetjük egyszerübbé a karácsonyi előkészületeket?

Még egy hónap van szent karácsony ünnepéig, de már most azon sztresszelsz, hogyan is fogod lebonyolítani a karácsony estét zökkenőmentesen? Valljuk be, nem sikerülhet mindig minden tökéletesre, de most adunk pár tippet, hogyan könnyíthetjük meg magunknak a karácsonyi készülődést!

Csinálj helyet a hűtőben! Ha átláthatatlan a fridzsider, és soha nem találsz semmit, az könnyen hazavághatja a karácsonyi sütés-főzés élményét. Gondold át inkább, hogy mit tudsz hasznosítani az ünnepek alatti főzéshezhehz abból, ami már benne van.

Legyél rugalmas! Úgysem fogja tudni senki, hogy mit terveztél (és ne is áruld el utólag!), csak azt fogják látni, amit megvalósítottál. Számolj reálisan a rendelkezésre álló idővel, és ha valami végképp nem fér bele, egyszerűen hagyd el.

Ha aggódsz, hogy lesz kész minden időben, írj egy időbeosztási táblázatot és hagyj elég időt minden fogás elkészítésére. Mozgósítsd a családot is – az időigényes aprómunkákat mint a hámozás, keverés, mixelés, add át nekik. Ne félj segítséget kérni!

Hámozd meg és készítsd elő a gyökérzöldségeket a felhasználás előtti napon, és hideg vízzel leöntve tartsd a hűtőben. A sült krumpli is gyorsabban ropogósra sül, ha előző nap félpuhára főzöd, majd lehűtöd, mélyhűtőbe teszed, és másnap egyenesen onnan rakod a forró olajba.