Nyári répás cukkinis vegán quiche recept
A tésztához:
- 250g tönkölybúza liszt
- 50 ml olivaolaj
- 50 ml víz
- fél kanál só
A töltelékhez
- 300 g cukkini
- 300 g répa
- 300 g krumpli
- 1 nagy hagyma
- 2 kanál olivaolaj
- 2 kanál apróra vágott petrezselyem
- 100 g zabtejszin
- 100 g selyemtofu
Elkészítés:
- Összedolgozzuk a lisztet, olivaolajat, vizet és sót
- Figyeljünk arra, hogy egy homogén, csomómentes massza legyen
- A tésztát fóliába csomagoljuk és hagyjuk pihenni minimum egy órán át a hűtőben.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- Mossuk meg a cukkinit és vágjuk vékony csíkokra
- A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk.
- A hagymát apróra vágjuk.
- Olajban pirítsuk meg az összes zöldséget közepes lángon (10 perc)
- Sóval és borssal fűszerezzük és hagyjuk kihülni
- Gyúrjuk ki a tésztát, illesszük a quiche-formába és tegyük rá a zöldségeket egyenletesen a tésztára
- Kavarjuk össze a zabtejszint a selyemtofuval, amíg pépes állagú lesz, keverjük hozzá a petrezselymet és füszerezzük sóval és borssal és öntsük a zöldségekre
- A tészta szélét hajtsuk egy kicsit a forma peremén túl és a második sütősinen süssük 25 percig és készen is van a nyári répás cukkinis vegán quiche