Nyári répás cukkinis vegán quiche recept

A tésztához:

  • 250g tönkölybúza liszt
  • 50 ml olivaolaj
  • 50 ml víz
  • fél kanál só

A töltelékhez

  • 300 g cukkini
  • 300 g répa
  • 300 g krumpli
  • 1 nagy hagyma
  • 2 kanál olivaolaj
  • 2 kanál apróra vágott petrezselyem
  • 100 g zabtejszin
  • 100 g selyemtofu

Elkészítés:

  1. Összedolgozzuk a lisztet, olivaolajat, vizet és sót
  2. Figyeljünk arra, hogy egy homogén, csomómentes massza legyen
  3. A tésztát fóliába csomagoljuk és hagyjuk pihenni minimum egy órán át a hűtőben.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  5. Mossuk meg a cukkinit és vágjuk vékony csíkokra
  6. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk.
  7. A hagymát apróra vágjuk.
  8. Olajban pirítsuk meg az összes zöldséget közepes lángon (10 perc)
  9. Sóval és borssal fűszerezzük és hagyjuk kihülni
  10. Gyúrjuk ki a tésztát, illesszük a quiche-formába és tegyük rá a zöldségeket egyenletesen a tésztára
  11. Kavarjuk össze a zabtejszint a selyemtofuval, amíg pépes állagú lesz, keverjük hozzá a petrezselymet és füszerezzük sóval és borssal és öntsük a zöldségekre
  12. A tészta szélét hajtsuk egy kicsit a forma peremén túl és a második sütősinen süssük 25 percig és készen is van a nyári répás cukkinis vegán quiche

Vissza a vegán ételekhez