Cukormentes eperrel töltött piskótatekercs recept

Hozzávalók:

Piskótához:

  1. 6 tojás
  2. 10 dkg fruktóz
  3. 14 dkg liszt
  4. 1 citrom reszelt héja
  5. 5 g sütőpor

Töltelékhez:

  1. 60 dkg szeletelt eper
  2. 5 dkg fruktóz
  3. 15 dkg diabetikus eperlekvár
  4. 8 dkg szeletelt mandula
  5. 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk fruktózt, majd a tojássárgáját. Ezután óvatosan hozzáadjuk a sütőporral kevert, szitált lisztet, majd a reszelt citromhéjat is. Előmelegített sütőben, 180 fokon, sütőpapírral sütjük: Közben az epret az édesítővel elkeverjük, állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor teljesen puha, kenhető, hozzáadjuk a citromhéjat és kihűtjük. A megsült meleg piskóta lapot nedves konyharuhára fektetjük, kb.10 dkg lekvárral megkenjük, az epertölteléket rásímítjuk. A tésztát felcsavarjuk és kihűtjük. A tetejét a megmaradt lekvárral megkenjük és megszórjuk mandulával és készen is van a cukormentes eperrel töltött piskótatekercs!

Vissza a cukormentes ételekhez