Cukormentes eperrel töltött piskótatekercs recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 tojás
- 10 dkg fruktóz
- 14 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 5 g sütőpor
Töltelékhez:
- 60 dkg szeletelt eper
- 5 dkg fruktóz
- 15 dkg diabetikus eperlekvár
- 8 dkg szeletelt mandula
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk fruktózt, majd a tojássárgáját. Ezután óvatosan hozzáadjuk a sütőporral kevert, szitált lisztet, majd a reszelt citromhéjat is. Előmelegített sütőben, 180 fokon, sütőpapírral sütjük: Közben az epret az édesítővel elkeverjük, állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor teljesen puha, kenhető, hozzáadjuk a citromhéjat és kihűtjük. A megsült meleg piskóta lapot nedves konyharuhára fektetjük, kb.10 dkg lekvárral megkenjük, az epertölteléket rásímítjuk. A tésztát felcsavarjuk és kihűtjük. A tetejét a megmaradt lekvárral megkenjük és megszórjuk mandulával és készen is van a cukormentes eperrel töltött piskótatekercs!