Cukormentes csokis-epres túrótorta recept

Hozzávalók:

A csokis piskótalaphoz:

  1. 5 tojás különválasztva
  2. 7 ek. zabpehelyliszt
  3. 2 ek. keserű kakaópor
  4. 1/2 cs. sütőpor

Túrókrémhez:

  1. 1/2 kg túró
  2. 1 citrom leve és reszelt héja
  3. édesítő ízlés szerint (pl.: nyírfacukor)
  4. zselatin

Elkészítés:

Reszeljük a túróba a citrom héját, adjuk hozzá a levét illetve ízlés szerint az édesítőt. Keverjünk bele zselatint is, hogy ne essen össze a túró. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, a sárgáját pedig keverjük krémesre az édesítővel, majd öntsük egybe őket és óvatosan forgassunk  bele 7 kanál lisztet, fél csomag sütőport és pár evőkanál cukormentes kakaót. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott formában kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha a piskóta kihűlt simitsuk bele a túrókrémet, majd tegyük pár órára hűtőbe. Fogyasztás előtt díszíthetjük eper darabokkal a túrótortát.

Vissza a cukormentes ételekhez