Gluténmentes palacsinta

hozzávalók:

  1. 1 csésze rizsliszt
  2. 3 evőkanál tapioka lisztet
  3. 1/3 csésze burgonyakeményítő
  4. 4 evőkanál írópor
  5. 1 csomag cukor helyettesítő (xilit, eritrit stb.)
  6. 1 1/2 teáskanál sütőport
  7. 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  8. 1/2 teáskanál sót
  9. 1/2 teáskanál xantángumit
  10. 2 tojás
  11. 3 evőkanál canola olaj
  12. 2 csésze vizet

Elkészítés:

Egy tálba szitálja le és keverje össze a rizslisztet, a tápióka lisztet, a burgonyakeményítőt, az íróport, az édesítőszert, a sütőport, a szódabikarbónát,  a sót és a xantángumit. Keverje hozzá a tojásokat, a vizet és az olajat, addig, amíg csomómentes nem lesz. Melegítsen fel egy nagy, jól olajozott serpenyőt. Öntsön egy adag tésztát a serpenyőbe és addig süsse, amíg buborékok nem jelennek meg, máad fordítsa meg a tésztát és addig süsse, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz. Tálalja ízlés szerint fűszerezve. Tipp: fahéjjal vagy friss gyümölcsökkel

Vissza a gluténmentes ételekhez