Gluténmentes palacsinta
hozzávalók:
- 1 csésze rizsliszt
- 3 evőkanál tapioka lisztet
- 1/3 csésze burgonyakeményítő
- 4 evőkanál írópor
- 1 csomag cukor helyettesítő (xilit, eritrit stb.)
- 1 1/2 teáskanál sütőport
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál sót
- 1/2 teáskanál xantángumit
- 2 tojás
- 3 evőkanál canola olaj
- 2 csésze vizet
Elkészítés:
Egy tálba szitálja le és keverje össze a rizslisztet, a tápióka lisztet, a burgonyakeményítőt, az íróport, az édesítőszert, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a xantángumit. Keverje hozzá a tojásokat, a vizet és az olajat, addig, amíg csomómentes nem lesz. Melegítsen fel egy nagy, jól olajozott serpenyőt. Öntsön egy adag tésztát a serpenyőbe és addig süsse, amíg buborékok nem jelennek meg, máad fordítsa meg a tésztát és addig süsse, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz. Tálalja ízlés szerint fűszerezve. Tipp: fahéjjal vagy friss gyümölcsökkel