Low-Carb kenyér recept
Hozzávalók:
- 1¼ csésze mandulaliszt
- 5 evőkanál őrölt útifű maghéj por
- 2 teáskanál sütőport
- 1 teáskanál tengeri só
- 2 teáskanál almaecet
- 1¼ csésze forrásban lévő víz
- 3 tojásfehérje
- szezámmag
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175°C-re és keverjük össze a száraz alapanyagokat egy tálban Forraljuk fel a vizet és adjuk hozzá a többi alapanyaghoz, az ecettel és tojásfehérjével egyetemben, miközben felverjük a masszát kb. 30 másodpercig. Fejezzük be ezt, ha a tészta gyurma állagúvá alakult, majd nedves kézzel formázzunk 4-8 kenyeret a tésztából és helyezzük olajozott vagy zsírozott sütőpapírra. Végül süssük meg a kenyereket 50-60 percig a kenyerek méretétöl függően az alsó sütőrácson.