Low-Carb kenyér recept

Hozzávalók:

  1. 1¼ csésze mandulaliszt
  2. 5 evőkanál őrölt útifű maghéj por
  3. 2 teáskanál sütőport
  4. 1 teáskanál tengeri só
  5. 2 teáskanál almaecet
  6. 1¼ csésze forrásban lévő víz
  7. 3 tojásfehérje
  8. szezámmag

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175°C-re és keverjük össze a száraz alapanyagokat egy tálban Forraljuk fel a vizet és adjuk hozzá a többi alapanyaghoz, az ecettel és tojásfehérjével egyetemben, miközben felverjük a masszát kb. 30 másodpercig. Fejezzük be ezt, ha a tészta gyurma állagúvá alakult, majd nedves kézzel formázzunk 4-8 kenyeret a tésztából és helyezzük olajozott vagy zsírozott sütőpapírra. Végül süssük meg a kenyereket 50-60 percig a kenyerek méretétöl függően az alsó sütőrácson.

Vissza a szénhidrát csökkentett ételekhez