Répatorta bűntudatmentesen recept

Hozzávalók:

kókuszzsír a forma kikenéséhez
2 csésze mandulaliszt
1/4 teáskanál tengeri só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 csésze stevia / eritritol keverék
1/2 csésze apróra vágott pekándió
1 csésze finomra reszelt sárgarépa
3 nagy tojás (szobahőmérsékletű)
1 evőkanál vanília kivonat
1/3 csésze cukrozatlan, mandulatej vagy más alternatív tej

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Kenjük ki a 22 cm átmérőjű kerek tortaformát.
Egy közepes tálban keverje össze a mandula lisztet, sót, szódabikarbónát, fahéjat, édesítőszert és pekándiót. Ezeket a száraz összetevőket jól össze kell keverni.
Kókuszolajat adjunk száraz összetevőkhöz, keverjük össze.
Ezután hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és keverjük addig, amíg a tészta elkezd összeállni.
Adjuk hozzá a tojásokat, a vanília kivonatot és a mandulát. Egy kanállal vagy egy elektromos habverővel keverjük össze mindaddig, amíg sima és homogén nem lesz.
Öntsünk előkészített edénybe, majd helyezzük az előmelegített sütőbe.
Süssük 42-47 percet, akkor készültünk el, amikor a közepébe szúrt villa tiszta marad. A répatorta tetejét ízlés szerint dekorálhatjuk.

Vissza a bűntudatmentes ételekhez