7 sütési tipp, amit ha betartasz sütéskor garantált a siker!

1. Mindig a receptben megadott méretű sütőformát használd!

A 7 sütési tipp közül az első, hogy mindig olyan méretű formát használj, amit a recept előír, hiszen megpróbálhatod újrakalkulálni a receptet, de a forma mérete és a tészta mennyisége nagyban befolyásolja a sütési időt, így nem biztos a siker!

2. Figyelj a hozzávalók hőmérsékletére!

A krémes alapanyagokkal pl vaj, tojás, sokkal könnyebb dolgozni ha szoba-hőmérsékletűek, így érdemes ezeket a sütés előtt 45 perccel kivenni a hűtőből.

3. Melegítsd elő a sütőt!

Már készen van a gondosan összekevert tészta és tennéd a sütőbe, amikor rájössz, hogy elfelejtetted bekapcsolni. Ekkor kapcsold be a sütőt és azonnal tedd be a masszát, hogy már a felfűtés alatt is melegben legyen. Azonban ez nem jelent problémát, ha a TEKA WISH sütőcsaládból választasz, és a gyors felfűtést választod!

4. Ne nyitogasd a sütőajtót!

Ugyanis ha túl korán kinyitod a tészta közepe összeeshet, tudjuk, hogy hajt a kíváncsiság, de inkább az üvegen keresztül szemléld a műved. A Teka sütök beépített led világítással rendelkeznek, amely tökéletesen megvilágítja a sütő belsejét, és így nem kell kockáztatnod!

5. Ne kocogtasd a keverőtálat!

Te is úgy szoktad a kanálon, villán, vagy habverőn maradt felesleges krémet eltávolítani, hogy a keverőtál széléshez kocogtatót? Azt javasoljk, hogy ezt inkább mellőzd, főleg azoknál az alapanyagoknál, amelyeket habosra kell verni, hiszen a kocogtatástól összeeshet a hab és nem lesz olyan könnyű és légies mint kellene.

6. Ne verd túl sokáig a tejszínhabot!

Amikor a hab elérte a megfelelő állagot, azonnal hagyd abba a folyamatot, mivel nagyon gyorsan túlverheted a habot, ekkor kicsapódik és vajas állagot vesz fel, ami már sajnos használhatatlan.

7. A megfelelő ideig keverd a tojást a cukorral!

Lényeges, hogy amíg a cukor fel nem oldódik teljesen, addig alacsonyabb fokozaton használjuk a habverőt, majd a vaj és liszt hozzáadása után egyre magasabb fokozatot használjunk. Tartsuk be ezt a 7 tippet a siker érdekében!