Dijoni csirke recept
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaoldaj
- 4 csirkecomb
- 4 csirkeszárny
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál kókusz- vagy olívaolaj
- 250 gram kelbimbó
- 2 csésze kockára vágott sütőtök
- fél csésze csirke alaplé
- 2 evőkanál juharszirup
- 2 teáskanál Dijoni mustár
Elkészítés:
Fűszerezzük meg a csirkét a sóval és a borssal, majd helyezzük egy tepsibe és 180 fokon tegyük be a sütőbe lefedve. Addig az előkészített zöldségeket fűszerezzük, majd pároljuk meg egy serpenyőben. Ezután a zöldségeket vegyük ki a serpenyőből és keverjük el benne a juharszirupot, az alaplét és a mustárt, ezeket forraljuk fel. Ezidő alatt megpárolódott a csirke a sütőben, vegyük ki, adjuk hozzá a zöldségeket és a kapott masszával locsoljuk meg, majd tegyük vissza a sütőbe, már fedetlenül, süssük aranybarnára és már készen is van a dijoni csirke