Dijoni csirke recept

Hozzávalók:

  1. 1 evőkanál olívaoldaj
  2. 4 csirkecomb
  3. 4 csirkeszárny
  4. só és bors ízlés szerint
  5. 1 evőkanál kókusz- vagy olívaolaj
  6. 250 gram kelbimbó
  7. 2 csésze kockára vágott sütőtök
  8. fél csésze csirke alaplé
  9. 2 evőkanál juharszirup
  10. 2 teáskanál Dijoni mustár

Elkészítés:

Fűszerezzük meg a csirkét a sóval és a borssal, majd helyezzük egy tepsibe és 180 fokon tegyük be a sütőbe lefedve. Addig az előkészített zöldségeket fűszerezzük, majd pároljuk meg egy serpenyőben. Ezután a zöldségeket vegyük ki a serpenyőből és keverjük el benne a juharszirupot, az alaplét és a mustárt, ezeket forraljuk fel. Ezidő alatt megpárolódott a csirke a sütőben, vegyük ki, adjuk hozzá a zöldségeket és a kapott masszával locsoljuk meg, majd tegyük vissza a sütőbe, már fedetlenül, süssük aranybarnára és már készen is van a dijoni csirke

Vissza a laktózmentes ételekhez