Húspite recept

Hozzávalók:

  1. 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  2. 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  3. 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
  4. 600 g darált marha vagy bárányhús
  5. ízlés szerint só, bors
  6. 1 evőkanál szárított oregánó vagy szárított bazsalikom
  7. 4 evőkanál paradicsompüré vagy ajvár
  8. ½ csésze víz

Tészta

  1. ¾ pohár mandula liszt
  2. 4 evőkanál szezámmag
  3. 4 evőkanál kókuszliszt
  4. 1 evőkanál őrölt útifűmag
  5. 1 teáskanál sütőpor
  6. 1 csipetnyi só
  7. 3 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
  8. 1 tojás
  9. 4 evőkanál víz

Feltét

  1. cottage cheese
  2. reszelt sajt

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 175 ° C-ra. Süssük a hagymát és a fokhagymát olívaolajban üvegesre. Adjuk hozzá a marhahúst és süssük össze, fűszerezzük az oregánoval vagy a bazsalikommal és a sóval és borssal. Ezután keverjük bele a paradicsompürét vagy az ajvárt, ami jobban megfelel az ízlésünknek, majd főzzük alacsony hőfokon legalább 20 percig. Amíg a hús megfő, készítsük el a tésztát. A tészta hozzávalóit egy dagasztógépben addig keverjük, amíg golyóvá nem áll össze, ha nincsen otthon dagasztógépünk, kézzel is be tudjuk dagasztani a tésztát.

Helyezzünk egy kör alakú sütőpapírt egy kivajazott 25 cm átmérőjű csatos tortaformába, majd a kinyújtott tésztát illesszük bele és tegyük a sütőbe 10-15 percig. Ezután vegyük ki és töltsük meg a hússal, keverjük össze a cottage cheese-t és a reszelt sajtot és tegyük a tetejére a piténknek. Ezt követően tegyük vissza a sütőbe 30-40 percre az alsó rácsra, amíg a húspite aranybarnára nem sül és már el is készült a húspite.

Vissza a húsételekhez

Kapcsolódó cikkek