Húspite recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
- 600 g darált marha vagy bárányhús
- ízlés szerint só, bors
- 1 evőkanál szárított oregánó vagy szárított bazsalikom
- 4 evőkanál paradicsompüré vagy ajvár
- ½ csésze víz
Tészta
- ¾ pohár mandula liszt
- 4 evőkanál szezámmag
- 4 evőkanál kókuszliszt
- 1 evőkanál őrölt útifűmag
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipetnyi só
- 3 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
- 1 tojás
- 4 evőkanál víz
Feltét
- cottage cheese
- reszelt sajt
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 ° C-ra. Süssük a hagymát és a fokhagymát olívaolajban üvegesre. Adjuk hozzá a marhahúst és süssük össze, fűszerezzük az oregánoval vagy a bazsalikommal és a sóval és borssal. Ezután keverjük bele a paradicsompürét vagy az ajvárt, ami jobban megfelel az ízlésünknek, majd főzzük alacsony hőfokon legalább 20 percig. Amíg a hús megfő, készítsük el a tésztát. A tészta hozzávalóit egy dagasztógépben addig keverjük, amíg golyóvá nem áll össze, ha nincsen otthon dagasztógépünk, kézzel is be tudjuk dagasztani a tésztát.
Helyezzünk egy kör alakú sütőpapírt egy kivajazott 25 cm átmérőjű csatos tortaformába, majd a kinyújtott tésztát illesszük bele és tegyük a sütőbe 10-15 percig. Ezután vegyük ki és töltsük meg a hússal, keverjük össze a cottage cheese-t és a reszelt sajtot és tegyük a tetejére a piténknek. Ezt követően tegyük vissza a sütőbe 30-40 percre az alsó rácsra, amíg a húspite aranybarnára nem sül és már el is készült a húspite.