A sütőket és főzőlapokat is cserélni kell időnként – néha azért, mert tönkremennek, néha pedig azért érdemes újat venni, mert korszerűbb, takarékosabb és komfortosabban használható konstrukciók jelennek meg. Indukciós főzőlapot például ez utóbbi miatt érdemes vásárolni még akkor is, ha egyébként a mostani főzőlapunk elég jól teljesít. Az indukciós főzőlap sokkal jobban fog, ezt garantáljuk! Lássuk hát, mik a legfőbb előnyei!

Kiváló hatásfok – gyorsabb főzés
Az indukciós főzőlap legnagyobb előnye a kerámia és a gázlángos főzőlapokkal szemben az, hogy sokkal jobb hatásfokkal működik. A kibocsátott hőnek ugyanis közel 80 százaléka az ételek és edények melegítésére fordítódik, és csak 20 százalék „fűti” a lakást, míg más készülékeknél ez az arány sokkal rosszabb. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy indukciós lapon gyorsabban megy a főzés, hiszen hamarabb forr fel a víz, és emellett nagyságrendekkel kisebb az energiapazarlás is, tehát nem csak gyorsabban, de takarékosabban is főzhetünk!

Biztonság mindenekelőtt
Mivel nincs nyílt láng, az indukciós főzőlapok kifejezetten biztonságosak, és hő is csak akkor keletkezik a lapon, ha edényt teszünk rá – így még véletlenül sem fordulhat elő, hogy egy tévedésből bekapcsolt főzőlappal megégetjük magunkat.

Alacsonyabb hőmérséklet – kevesebb odakozmált étek
A gázégős főzőlapok igen magas hőmérsékletű, 500 fok körüli lángot bocsátanak ki, ami miatt nagyon oda kell figyelni főzéskor, hiszen könnyen odakaphat az étel. Hasonló a helyzet a kerámialapokkal is, bár ezek már valamivel alacsonyabb hőfokon működnek. A legjobb ebből a szempontból ismét csak az indukciós főzőlap, amelyek hőmérsékletét nagyon jól lehet kontrollálni, és a legmagasabb hőfokon sem „perzsel” annyira. Ez azért is hasznos dolog, mert a kifröccsenő ételt nem égeti rá a főzőlapra úgy, hogy azt később már csak nehéz munka árán tudjuk eltávolítani.

Egyenletes melegítés
Az indukciós főzőlapok felületén a főzőzónák mindig csak azon a részen melegítenek, ahol van rajtuk edény, és ott is a lehető legegyenletesebb oszlik el a hő. Ezért az ételek is egyenletesen melegednek át, és minden részük egyformán átfő.

Alkalmazkodik az edény méretéhez
Mivel csak ott melegítenek a főzőzónák, ahova edény rakunk, ezért egészen apró lábasokat, kisméretű kávéfőzőt, zománcos bögrét is használhatunk rajtuk. Ugyanakkor vannak olyan indukciós főzőlapok, amelynél a főzőzónák összekapcsolhatók, és így az átlagosnál jóval nagyobb edénnyel is elboldogulnak.

A Teka kínálatából ajánjuk: 

TEKA VR TC 95 4I beépíthető indukciós főzőlap

TEKA IRF 641 beépíthető indukciós főzőlap

TEKA IRS 841beépíthető indukciós főzőlap

TEKA IRS 641 fehér beépíthető indukciós főzőlap

További kedvezményes termékek itt találhatók.