Azok számára, akik nem ehetnek glutént, vagy úgy gondolják, a pite kéreg csak egyszerűen felesleges, azok számára tökéletes őszi választás lesz ez a pite. Kéreg nélkül készül, így az elkészítési ideje is sokkal rövidebb. Nincsen külső réteg, nincs hűtés, és nincs vak sütés. Ez egy őszi csoda. Ez a sütőtök pite olyan könnyű, hogy akár kezdők is megpróbálkozhatnak vele. Fontos, hogy tálalás előtt legfeljebb 2 napig tárolja a hűtőszekrényben.

Hozzávalók (8 főre): 

  • Főző spray
  • 450 ml sütőtök püré vagy darált sütőtök
  • 1 doboz habtejszín
  • 3/4 csomag csomagolt barna cukor
  • 3 nagy tojás
  • 1 tk. tiszta vanília kivonat
  • 1 tk. fahéj
  • 1 / 2 tk. só
  • 1 / 2 tk. szegfűszeg
  • 1 / 2 tk. őrölt gyömbér
  • 1/ 4 tk. szerecsendió

Elkészítés: 

Melegítsük elő a sütőt 180°-ra. Kenjünk meg egy 9″-es pitelemezt főzőspray-vel. Egy nagy tálban keverjük össze az összetevőket. Öntsük a pitelemezbe és simítsuk a tetejére. 

Süssük pitét, amíg a közepe csak kissé remeg már meg, ez kb 1 óra hosszát jelent. Kapcsolja ki a sütőt és hagyja kihűlni a sütőben, ez is 1 óra hosszát vesz igénybe. 

Hűtsük le, amíg meg nem szilárdul teljesen, legalább 4 órán át vagy amennyiben időnk engedi akár egy éjszakán át.