Azok számára, akik nem ehetnek glutént, vagy úgy gondolják, a pite kéreg csak egyszerűen felesleges, azok számára tökéletes őszi választás lesz ez a pite. Kéreg nélkül készül, így az elkészítési ideje is sokkal rövidebb. Nincsen külső réteg, nincs hűtés, és nincs vak sütés. Ez egy őszi csoda. Ez a sütőtök pite olyan könnyű, hogy akár kezdők is megpróbálkozhatnak vele. Fontos, hogy tálalás előtt legfeljebb 2 napig tárolja a hűtőszekrényben.
Hozzávalók (8 főre):
- Főző spray
- 450 ml sütőtök püré vagy darált sütőtök
- 1 doboz habtejszín
- 3/4 csomag csomagolt barna cukor
- 3 nagy tojás
- 1 tk. tiszta vanília kivonat
- 1 tk. fahéj
- 1 / 2 tk. só
- 1 / 2 tk. szegfűszeg
- 1 / 2 tk. őrölt gyömbér
- 1/ 4 tk. szerecsendió
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180°-ra. Kenjünk meg egy 9″-es pitelemezt főzőspray-vel. Egy nagy tálban keverjük össze az összetevőket. Öntsük a pitelemezbe és simítsuk a tetejére.
Süssük pitét, amíg a közepe csak kissé remeg már meg, ez kb 1 óra hosszát jelent. Kapcsolja ki a sütőt és hagyja kihűlni a sütőben, ez is 1 óra hosszát vesz igénybe.
Hűtsük le, amíg meg nem szilárdul teljesen, legalább 4 órán át vagy amennyiben időnk engedi akár egy éjszakán át.