A krémleveseknek mindig szezonja van, de talán ilyenkor  tavasz kezdetén a leginkább, hiszen kinek ne esne jól egy könnyed frissítő leves?  A répa nagyszerű alapanyag többek között krémlevesnek is. Ráadásul szinte mindig akad otthon! Finom ízük mellett a répa rengeteg béta-karotint, valamint A-vitamint, ásványi anyagokat, és antioxidánsokat tartalmaz. Egészségre gyakorolt hatásai a szemre, bőrre az emésztő rendszerre, és a fogakra is kiterjednek.
Alacsony kalóriatartalma és nem létező zsírtartalma mellett rengeteg vitamint és antioxidánst tartalmaz.

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

  1. Felaprítjuk a hagymát és a megtisztított répát. (répát lehet nagyobb darabokra vágni)
  2. A hagymákat (vörös,- és fokhagyma) olajon üvegesre pirítjuk, közben a répát, a gyömbért és a citromfüvet hozzáadjuk. Keverjük jól össze és lassú tüzön, fedő alatt 10-15 percig pároljuk.
  3. Ezután öntsük fel vizzel, és forrásig hagyjuk.
  4. Mikor már minden megpuhult, a zöldségeket, a gyömbérrel együtt turmixoljuk le és adjuk hozzá a kókusztejet, valamint a csiliszószt.
  5. Pirítsunk néhány kenyérkockát vagy bacon szalonna darabokat és tálalhatjuk is.