Ezt az ázsiai finomságot sokan szeretik, hiszen tele van zöldséggel és finom ropogós a külseje. Az étel elkészítése nem a gyors receptek közé fog tartozni, de ha időt szánunk rá, ínycsiklandó fogás lehet belőle.:)
Hozzávalók:
- 1 db sárgarépa
- ¼ fejeskáposzta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis tál zöldbab
- 3 db újhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 doboz mungóbab csíra
- 1 ek kukoricakeményítő
- 2 ek liszt
- 1 tk. rizsecet
- 2 ek szójaszósz
- 3 ek olaj
- 1 tk reszelt gyömbér
- 4 db rizspapír
Elkészítés:
Kezdjük azzal, hogy minden zöldséget jól megmosunk, majd csíkokra vágjuk, a gyömbért lereszeljük.
2 evőkanál olajat melegítsünk fel, jó melegre és első körben a gyömbért és a fokhagymát tegyük bele.
Ezután mehet rá a vöröshagyma is és rövid pirítás után, adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat, a rizsecetet és a szójaszószt, majd jól keverjük össze.
Következőleg a maradék zöldségeket adjuk hozzá, kivéve a csírát. Pár percig magas hőmérsékleten pirítsuk és ezután mehet bele a csíra.
A keverékünkre szórjunk egy kis sót és kukoricakeményítőt, hogy a zöldségek által eresztett levet be tudjuk kicsit sűríteni. Majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A betekeréshez készítsük elő a rizspapírt és egy masszát a ’ragasztáshoz’. Ehhez a 2 evőkanál lisztet egy kis vízzel keverjük el, addig míg, sűrű nokedli állagú masszát nem kapunk.
Egy forró vízzel teli tálat készítsünk magunkhoz, ebbe fogjuk a rizspapírt mártogatni. Addig kell benne mártva hagyni, míg nem lesz egy laza, ruganyos állaga.
Mikor már kihűltek a zöldségek, kezdhetjük a töltést. A megfelelő állagúra ázott rizspapírt terítsük le egy nedves konyharuhára és töltsük meg a zöldséges keverékünkkel.
Göngyöljük fel és a lisztes masszával tapasszuk le a széleket, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Tegyük őket forró olajba és süssük aranybarnára és el is készült a finom tavaszi tekercsünk.
Jó étvágyat kívánunk! 🙂