Ezt az ázsiai finomságot sokan szeretik, hiszen tele van zöldséggel és finom ropogós a külseje. Az étel elkészítése nem a gyors receptek közé fog tartozni, de ha időt szánunk rá, ínycsiklandó fogás lehet belőle.:)

Hozzávalók:

  • 1 db sárgarépa
  • ¼ fejeskáposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis tál zöldbab
  • 3 db újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz mungóbab csíra
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 2 ek liszt
  • 1 tk. rizsecet
  • 2 ek szójaszósz
  • 3 ek olaj
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 4 db rizspapír

Elkészítés:

 

Kezdjük azzal, hogy minden zöldséget jól megmosunk, majd csíkokra vágjuk, a gyömbért lereszeljük.

2 evőkanál olajat melegítsünk fel, jó melegre és első körben a gyömbért és a fokhagymát tegyük bele.

Ezután mehet rá a vöröshagyma is és rövid pirítás után, adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat, a rizsecetet és a szójaszószt, majd jól keverjük össze.

Következőleg a maradék zöldségeket adjuk hozzá, kivéve a csírát. Pár percig magas hőmérsékleten pirítsuk és ezután mehet bele a csíra.

A keverékünkre szórjunk egy kis sót és kukoricakeményítőt, hogy a zöldségek által eresztett levet be tudjuk kicsit sűríteni. Majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A betekeréshez készítsük elő a rizspapírt és egy masszát a ’ragasztáshoz’. Ehhez a 2 evőkanál lisztet egy kis vízzel keverjük el, addig míg, sűrű nokedli állagú masszát nem kapunk.

Egy forró vízzel teli tálat készítsünk magunkhoz, ebbe fogjuk a rizspapírt mártogatni. Addig kell benne mártva hagyni, míg nem lesz egy laza, ruganyos állaga.

Mikor már kihűltek a zöldségek, kezdhetjük a töltést. A megfelelő állagúra ázott rizspapírt terítsük le egy nedves konyharuhára és töltsük meg a zöldséges keverékünkkel.

Göngyöljük fel és a lisztes masszával tapasszuk le a széleket, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

Tegyük őket forró olajba és süssük aranybarnára és el is készült a finom tavaszi tekercsünk.

Jó étvágyat kívánunk! 🙂