Beköszöntött a nyár, ezzel együtt az emberek egyre szívesebben fogyasztanak színes, finom zöldségeket. A következő receptünkben egy különleges előételt mutatunk be. Egészséges életmódot élők számára kedvező, hiszen a kelbimbó magas fehérje tartalmú, C-, és K-vitaminban is gazdag, valamint zsírt nem tartalmaz és kalória tartalma is nagyon alacsony.

     Hozzávalók:

  • 500g kelbimbó
  • 0,3 dl olívaolaj
  • 300g kecskesajt ROI DE TREFLE, de Camembert sajt is tökéletes
  • 0,5 dl méz
  • chiliszósz ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint

     Dió elkészítéséhez:

  • 250g pekándió
  • 0,3 dl méz
  • 20g barna cukor
  • só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

Fogyasztás előtti este, vagy pár órával korábban már bepácolhatjuk a kelbimbókat.

Először is jól mossuk meg őket, majd vágjuk félbe, adjuk hozzá az olívaolajat és sózzuk, borsozzuk. Ha előre készítjük, akkor mehet pár órára a hűtőbe, de süthetjük is egyből. Tepsire helyezve, 220 fokon kb. 25 percig süssük ropogósra.

Készítsük elő a pekándiót. Helyezzük a tepsire és 180 fokon 8-10 percig süssük őket. Közben a mézet, cukrot és a chiliszószt keverjük össze. Miután megsültek a diók, egy tepsibe karamellizáljuk az összekevert szószunkkal.

Végül a megsült kelbimbókra helyezzük a sajtot és a diót.

Jó étvágyat! 😉