Beköszöntött a nyár, ezzel együtt az emberek egyre szívesebben fogyasztanak színes, finom zöldségeket. A következő receptünkben egy különleges előételt mutatunk be. Egészséges életmódot élők számára kedvező, hiszen a kelbimbó magas fehérje tartalmú, C-, és K-vitaminban is gazdag, valamint zsírt nem tartalmaz és kalória tartalma is nagyon alacsony.
Hozzávalók:
- 500g kelbimbó
- 0,3 dl olívaolaj
- 300g kecskesajt ROI DE TREFLE, de Camembert sajt is tökéletes
- 0,5 dl méz
- chiliszósz ízlés szerint
- só, bors ízlés szerint
Dió elkészítéséhez:
- 250g pekándió
- 0,3 dl méz
- 20g barna cukor
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Fogyasztás előtti este, vagy pár órával korábban már bepácolhatjuk a kelbimbókat.
Először is jól mossuk meg őket, majd vágjuk félbe, adjuk hozzá az olívaolajat és sózzuk, borsozzuk. Ha előre készítjük, akkor mehet pár órára a hűtőbe, de süthetjük is egyből. Tepsire helyezve, 220 fokon kb. 25 percig süssük ropogósra.
Készítsük elő a pekándiót. Helyezzük a tepsire és 180 fokon 8-10 percig süssük őket. Közben a mézet, cukrot és a chiliszószt keverjük össze. Miután megsültek a diók, egy tepsibe karamellizáljuk az összekevert szószunkkal.
Végül a megsült kelbimbókra helyezzük a sajtot és a diót.
Jó étvágyat! 😉