Még beszerezhető az ilyenkor tökéletesen friss spárga, hogy valami ínycsiklandó finomságot főzzünk! Mi a számtalan jobbnál jobb recept közül egy tepsis étel leírását választottuk most! Próbáljátok ki mielőbb! 

Amikor a természet lélegzetelállító pompában mutatja meg magát, nem szívesen töltjük az időnket a négy fal között. Ilyenkor még a főzés szerelmesei is azokat az ételeket részesítik előnyben, amikkel nem kell sokat bíbelődni, és a lehető legrövidebb időre kötik őket a konyhához.

A spárga nem csak azért kitűnő ilyenkor, mert nagyon hamar lehet belőle ízletes és változatos fogásokat készíteni, hanem azért is, mert ebben a hónapban van a fő szezonja, és ilyenkor tökéletesen frissen tálalható! Az alábbi spárgás étel sütőben készül, és az elkészítése az előkészületekkel együtt sem igényel többet 20 percnél!

Hozzávalók:
– egy csomag spárga,
– egy kis dobozos tejszín,
– bacon,
– parmezán sajt

Elkészítés:

  1. A spárgát tisztítsd meg, majd néhány percre dobd lobogó vízbe, hogy kicsit átpuhuljon. Nem kell teljesen lágyra főznöd, hiszen a tepsiben még puhulni fog, és egyébként is az a legjobb, ha egy kicsit roppanós marad.
  2. A főtt spárgát fektesd egy tepsibe és takard be bacon szeletekkel, esetleg apróra vághatod a bacont és beszórhatod vele a spárgát. Ezután tedd a sütőbe pár percre.3. Ha a bacon megpirult, öntsd rá a tejszínt, szórd meg a tetejét parmezánnal és tedd vissza a sütőbe, amíg összemelegszik!