Ha egy gyors, könnyed frissítő ebédre vágysz és szereted a zöldségeket, akkor kitűnő recept erre a spanyol gazpacho leves! 

Hozzávalók: 

  • 8-10 db közepes paradicsom                
  • 1 fej hagyma                             
  • fél kígyóuborka                                
  • 1 szál zeller                                     
  • 2 kis paprika
  • fél citrom
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 zsemle (áztatva-kinyomkodva)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál almaecet
  • cayenne paprika
  • ízlés szerint só     

Forrázd le a paradicsomot és szedd le a héját. Öntsd össze a zöldségeket az ecettel és a sóval, majd turmixold össze és hűtsd le hűtőben. Minél tovább érlelődnek, annál finomabb lesz az íze a levesnek. Keverd hozzá a többi hozzávalót is és jól turmixold össze őket újra. Passzírozd át a keveréket egy szűrőn, majd hűtsd le  még egyszer és utána már is fogyaszthatod!