Ha egy gyors, könnyed frissítő ebédre vágysz és szereted a zöldségeket, akkor kitűnő recept erre a spanyol gazpacho leves!
Hozzávalók:
- 8-10 db közepes paradicsom
- 1 fej hagyma
- fél kígyóuborka
- 1 szál zeller
- 2 kis paprika
- fél citrom
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 zsemle (áztatva-kinyomkodva)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál almaecet
- cayenne paprika
- ízlés szerint só
Forrázd le a paradicsomot és szedd le a héját. Öntsd össze a zöldségeket az ecettel és a sóval, majd turmixold össze és hűtsd le hűtőben. Minél tovább érlelődnek, annál finomabb lesz az íze a levesnek. Keverd hozzá a többi hozzávalót is és jól turmixold össze őket újra. Passzírozd át a keveréket egy szűrőn, majd hűtsd le még egyszer és utána már is fogyaszthatod!