Ha unod már a chipseket és valami egészségeset is szeretnél nassolni, akkor van egy jó ötletünk hozzá! A humusz, másnéven főtt csicseriborsó nagyon egészséges és könnyed étel és nagyon finom is, annak ellenére, hogy első hallásra nem hangzik annyira csábítóan. Aki kipróbálja, utána megváltozik a véleménye erről az ételről, ha eddig esetleg tartott tőle első hallásra. A humusz elkészítéséhez a következő hozzávalók szükségesek:                                             

  • 30 dkg csicseriborsó     
  • 2 kk szezámmag paszta 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • fél dl olivaolaj
  • fél citrom leve 
  • ízlés szerint só                       

Áztassuk be a csicseriborsót, majd főzzük meg, pürésítsük fokhagymával és adjuk hozzá az olivaolajat, a szezámmag pasztát, a citromlevet és ízlés szerint sózzuk meg, majd botmixerrel keverjük össze. Kitűnő lehet egy otthoni mozizáshoz, de előételként is vendégváráskor. Fogyaszthatjuk nyers vagy grill zöldségekkel és pirítóssal is.