Ha unod már a chipseket és valami egészségeset is szeretnél nassolni, akkor van egy jó ötletünk hozzá! A humusz, másnéven főtt csicseriborsó nagyon egészséges és könnyed étel és nagyon finom is, annak ellenére, hogy első hallásra nem hangzik annyira csábítóan. Aki kipróbálja, utána megváltozik a véleménye erről az ételről, ha eddig esetleg tartott tőle első hallásra. A humusz elkészítéséhez a következő hozzávalók szükségesek:
- 30 dkg csicseriborsó
- 2 kk szezámmag paszta
- 2 gerezd fokhagyma
- fél dl olivaolaj
- fél citrom leve
- ízlés szerint só
Áztassuk be a csicseriborsót, majd főzzük meg, pürésítsük fokhagymával és adjuk hozzá az olivaolajat, a szezámmag pasztát, a citromlevet és ízlés szerint sózzuk meg, majd botmixerrel keverjük össze. Kitűnő lehet egy otthoni mozizáshoz, de előételként is vendégváráskor. Fogyaszthatjuk nyers vagy grill zöldségekkel és pirítóssal is.