A lebegő szellem sütik miatt garantáltan minden kísértet ott lesz a bulidon!  Nem utolsó sorban pedig ezeket az aranyos fondant finomságokat pofon egyszerű elkészíteni.

A muffihoz

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1.5 tk sütőpor
  • 3 ek kakópor
  • 3 ek cukor
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral, és beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a vajas keverékbe forgatjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta masszát egy 12 részes muffintepsi papírkapszlikkal kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. A muffinokat kiemeljük a tepsiből, és a rácson hűlni hagyjuk. A krémhez felverjük a tejszínt a cukorral, majd hozzákeverjük a gőz felett olvasztott csokoládét. A krémet lehűtjük, majd habzsákba töltve a muffinok tetejére nyomjuk.

 

A szellemekhez:

  • 1 tartály csokoládémáz (448 g ) vagy házi készítésű csokoládémáz
  • kukoricakeményítő
  • 1 adag  fehér fondant (kb 225 g)
  • 18 gömb nyalóka 
  • 1 adag fekete díszítő cukormáz

Elkészítés:

Enyhén szórjuk be a munkafelületet kukoricakeményítővel, és nyújtsuk a fondantot valamivel vékonyabbra, mint ⅛ hüvelyk. Vágjon 18 1½ hüvelykes kört és 18 4 hüvelykes kört süteményvágóval. Összegyúrjuk a maradék darabokat és szükség szerint újranyújtjuk

Illesszük bele a nyalóka botját egy hungarocell tömbbe (vagy fél burgonyába vagy almába), hogy stabilan tartsa. Helyezzen egy fél hüvelykes fondant kört a nyalókára, és csípjük meg, hogy beráncolódjon. Ezután helyezzünk egy nagyobb fondantot a kisebb fölé, hajtogatva, hogy szellemalak legyen. Ismételjük meg az összes nyalókán. Helyezzünk egy szellemet minden cupcake közepére úgy, hogy a pálcát a muffinba szúrjuk, majd végezetül rakjunk fekete pöttyöket a szemek helyére.