A lebegő szellem sütik miatt garantáltan minden kísértet ott lesz a bulidon! Nem utolsó sorban pedig ezeket az aranyos fondant finomságokat pofon egyszerű elkészíteni.
A muffihoz
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 3 db tojás
- 15 dkg liszt
- 1.5 tk sütőpor
- 3 ek kakópor
- 3 ek cukor
- 2 dl tejszín
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, és beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a vajas keverékbe forgatjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta masszát egy 12 részes muffintepsi papírkapszlikkal kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. A muffinokat kiemeljük a tepsiből, és a rácson hűlni hagyjuk. A krémhez felverjük a tejszínt a cukorral, majd hozzákeverjük a gőz felett olvasztott csokoládét. A krémet lehűtjük, majd habzsákba töltve a muffinok tetejére nyomjuk.
A szellemekhez:
- 1 tartály csokoládémáz (448 g ) vagy házi készítésű csokoládémáz
- kukoricakeményítő
- 1 adag fehér fondant (kb 225 g)
- 18 gömb nyalóka
- 1 adag fekete díszítő cukormáz
Elkészítés:
Enyhén szórjuk be a munkafelületet kukoricakeményítővel, és nyújtsuk a fondantot valamivel vékonyabbra, mint ⅛ hüvelyk. Vágjon 18 1½ hüvelykes kört és 18 4 hüvelykes kört süteményvágóval. Összegyúrjuk a maradék darabokat és szükség szerint újranyújtjuk
Illesszük bele a nyalóka botját egy hungarocell tömbbe (vagy fél burgonyába vagy almába), hogy stabilan tartsa. Helyezzen egy fél hüvelykes fondant kört a nyalókára, és csípjük meg, hogy beráncolódjon. Ezután helyezzünk egy nagyobb fondantot a kisebb fölé, hajtogatva, hogy szellemalak legyen. Ismételjük meg az összes nyalókán. Helyezzünk egy szellemet minden cupcake közepére úgy, hogy a pálcát a muffinba szúrjuk, majd végezetül rakjunk fekete pöttyöket a szemek helyére.