Édesburgonya brownie recept
Hozzávalók:
3/4 csésze mandula vaj (ha nem vagy vegán helyettesíthető normál vajjal is)
4-5 evőkanál tiszta eritrit izlés szerint (helyettesíthető xilit, nyírfacukor, stevia, kókuszvirág cukor)
1/4 csésze édesburgonya, főtt és tört
1/2 csésze kakaópor (vagy karob)
3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt (választhatsz más alternatív liszteket is)
1/2 teáskanál só
1/4 csésze félédes csokoládé pasztilla vagy gyümölcs (opcionális)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy kisebb tálba olvasszuk meg a mandulavajat és az édesítőt közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett.
Közben tegyük fel főzni a megtisztított és felkockázott édesburgonyát.
Miután megolvadt vegyük le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a tört édesburgonyát, kakaóport, lisztet és a sót, majd addig keverjük, amíg sima nem lesz.
Ezután hozzáadjuk a csokoládé pasztillákat vagy a gyümölcsöt.
Öntsük a masszát egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt 20×20 cm-es tepsibe, majd az előmelegített sütőben 15-20 percig süssük.
Kihűlést követően szeletelhetjük.
Jó étvágyat hozzá!